ALPAKANKOHTAISTA-BLOGI

 • Spatikaanit vaihdossa: Yukon, Kanada
  Olen Kaisa, maisterivaiheen ypattilainen, ja vietin kevätlukukauden 2023 vaihdossa Kanadassa Yukonin yliopistossa. 
 • Loimu: Polulla kohti työelämää
  Kampuspromon tervehdys! Syyslukukausi vierähtikin yllättävän nopeasti ja uusivuosi lähestyy! Monille tämä tarkoittaa loman odotusta, pikkujouluja tai vaarallisesti lähestyviä dediksiä. Näiden lisäksi kuitenkin on hyvä kääntää katseet jo seuraavaan kesään ja kesätöihin, joiden haku alkaakin jo alkuvuodesta. Nyt on siis hyvä aika aloittaa mahdollisten työpaikkojen kartoittaminen ja CV:si hiominen timanttiseksi. Jos kuitenkin sullakin on CV vielä vähän ruosteessa ja mahdolliset työpaikat hukassa, niin hätä ei ole tämän näköinen! Apua löydät Loimun nettisivuilta! Loppuvuosi tarkoittaa myöskin syyskokouksia ja järjestöjen uusien hallitusten valintaa. Näin tapahtuu myös Tampereen paikallisyhdistyksessä LATTEssa. Jos siis työelämän asiat kiinnostaa ja haluaisit päästä lähemmin vaikuttamaan LATTEn toimintaan täällä tampereella, niin rohkeasti mukaan vain hallitukseen! Lisätietoa tulevasta syyskokouksestamme löydät LATTEn instagramista tai jäsenistölle sähköpostiin kilahtavasta kutsusta.
 • Spatikan vuosijuhlat pidetään 24.9.2022
  Spatikan 10+2 vuosijuhlat pidetään 24.9.2022 Laulumajalla. Vuosijuhliin ovat tervetulleita niin fuksit, vanhemmat opiskelijat kuin alumnitkin. Lisätietoa saat vuosijuhlien Facebook-tapahtumasta
 • Alumnikuulumisia — Lassi Hursti
  Milloin olet opiskellut ympäristöpolitiikkaa ja aluetiedettä Tampereen yliopistossa? Aloittelin hallintotieteiden opinnot 2014. Lukiossa en ollut varma, mitä haluaisin opiskella tulevaisuudessa; tiesin vain pitäväni yhteiskuntaopista. Yhteishaussa hakukohteita selaillessa törmäsin hallintotieteisiin oppialana ja siitä se kiinnostus sitten alkoikin. Valmistuin maisteriksi kuusi vuotta myöhemmin, eli vuonna 2020.
 • Spatikaanit vaihdossa: Budapest, Unkari
  Olen Lotta, neljännen vuoden YPAT- opiskelija ja olin vaihdossa Budapestissa Unkarissa syksyllä 2019. En ollut erityisemmin miettinyt vaihtoon lähtöä, mutta menin opintojeni ekana vuonna vaihtoinfoon ja innostuin asiasta. Sitten huomasinkin jo kirjoittelevani vaihtohakemuksia. Vaihtoon lähtö heti kakkosvuoden syksyllä ei ehkä ole kaikista suositeltavinta, kun opinnot on vasta niin alussa, mutta toisaalta se toimi yllättävän hyvin.