Hallitustoiminta

Mitä kuuluu Spatikka?

Alkuvuosi on hurahtanut hetkessä ja helmikuu vaihtui maaliskuuhun aivan huomaamatta. Siitä huolimatta ei liene vielä liian myöhäistä esitellä vuoden alussa aloittanut Spatikan uusi hallitus sekä tehdä pientä katsausta siihen, miten Spatikalla menee.

Spatikan toiminta on hieman muuttunut kuluvan lukuvuoden aikana. Tämä on seurausta hallintotieteiden ainejärjestökentän muutoksesta, jossa Staabin rooli fuksien järjestönä ja eräänlaisena hallintotieteiden kattojärjestönä on vahvistunut. Muut viisi ainejärjestöä ja -kerhoa, Spatikka mukaan lukien, ovat suunnanneet toimintaansa enemmän opintosuuntansa jo valinneille opiskelijoille. Tilanne on selkeyttänyt ainejärjestöjen keskinäisiä suhteita mutta samalla laittanut ainakin Spatikan pohtimaan omaa tarkoitustaan ja toimintaansa. Johtopäätöksenä on ollut keskittyä esimerkiksi kopo- ja työelämätoimintaan tietenkään unohtamatta aj-kahveja (joiden nimi muuten vaihdettiin SpatikKahveiksi) ja rentoja illanviettoja. Myös alkuvuodesta toteutettu jäsenkysely tukee näitä toiminnan suuntaviivoja.

Vuonna 2015 onkin jo tavattu kanssaopiskelijoita pariin otteeseen SpatikKahvien merkeissä, kuultu työelämävinkkejä YKL:n opiskelijatoiminnan koordinaattorilta sekä kisattu pulkkamäessä ja tietovisassa Hallojen ja Ad Hocin kanssa järjestetyssä laskiaistapahtumassa. Tampere3-prosessia Spatikka seuraa tarkasti ja kerää jäseniltään näkemyksiä yapin roolista siinä.

Pitkin kevättä tapahtuu vielä kaikenlaista, joten kannattaa seurata sähköpostilistaa ja Facebookia!

Kaikkea tätä ja vähän muutakin on ehtinyt pohtia vuoden 2015 hallitus, josta yli puolet on täysin uusia kasvoja Spatikan toiminnassa.

Saara Repo valittiin joulukuisen syyskokouksen tiukassa äänestyksessä tämän vuotiseksi puheenjohtajaksi. Saara on toisen vuoden hallintotieteiden opiskelija, joka aikoo suuntautua ympäristön ja alueiden politiikan opintosuuntaan. Opinnoissaan häntä kiinnostaa erityisesti ympäristön ja talouden suhde sekä yhä enemmän myöskin kaupunkisuunnittelun kysymykset. Spatikassa Saara hoitaa pj-hommien lisäksi työelämäyhteyksiä sekä koulutuspoliittisia asioita ja edustaa Spatikkaa esimerkiksi JKY:n kollegioissa. Hän toimii myöskin Tamyn ympäristövaliokunnassa. Ympäristöasioiden parissa toimimisen lisäksi Saara tykkää kokata kasvisruokaa, kierrellä kirppiksiä ja kuunnella musiikkia. Saara toivoo hallitusvuotensa aikana oppivansa uusia asioita ja taitoja ja tutustuvansa uusiin ihmisiin.

Niko Halonen toimii Spatikassa rahastonhoitajana ja huolehtii myös sosiaalipoliittista asioista ja järjestöyhteistyöstä. Niko on ensimmäisen vuoden hallintotieteilijä ja hän toimii myös Hallojen hallituksessa. Hän viettää vapaa-aikansa rauhallisesti: nauttii kävelyretkistä luonnossa ja kaunokirjallisuuden lukemisesta sekä viettää aikaa uusien ystävien seurassa. Hän päätyi hallintotieteiden tutkinto-ohjelmaan sen tarkemmin uravalintaa suunnittelematta. Spatikan hallituksen kutsuun hän vastasi, sillä ympäristön ja alueiden politiikka vaikutti kaikista opintosuunnista mielenkiintoisimmalta – yap:n valinta ei kuitenkaan vielä ole varma. Hallitustyöltä Niko odottaa tarkoituksenmukaista toimintaa Spatikan jäsenten hyväksi. Hänen nähdäkseen pienen hallituksen on tärkeää keskittää voimavaransa oikein – jäsenten toiveiden mukaisesti.

Hanna Töykkälä on Spatikan varapuheenjohtaja ja hänen vastuualueitaan ovat viestintä ja tapahtumat. Hanna on myös Spatikan toinen YKL-vastaava eli osallistuu YKL:n opiskelijatoimikunnan kokouksiin neljä kertaa vuodessa ja järjestää YKL-aktiviteettia Tampereella. Hanna opiskelee ensimmäistä vuotta ympäristön ja alueiden politiikan maisterivaiheessa, johon hän tuli erillisvalinnan kautta viime syksynä. Aiemmalta koulutukseltaan hän on ympäristösuunnittelija (AMK). Ympäristö ja luonto ovatkin hänen sydäntään lähellä, ja kiinnostuksenkohteisiin lukeutuvat retkeily, koiran kanssa lenkkeily, parvekepuutarhakauden odotus sekä musiikki. Hanna lähti Spatikan hallitukseen päästäkseen mukaan aktiiviseen opiskelijatoimintaan.

Alisa Piipponen on kaksi yliopistoa nähnyt n:nen vuoden opiskelija, joka lopettaa järjestötoiminnan luultavasti valmistuessaan. Onneksi Tampere3:kin ehditään punnertaa käytäntöön ennen tätä ihmettä. Alisa jatkaa hallituksessa vastuualueenaan YKL sekä tiedon siirtäminen uusille hallituslaisille.

Emma Luoma, toinen hallituksen ”vanha” jäsen, toimii kevään 2015 Prahan kirjeenvaihtajana ja on Alisan tapaan auttanut uudet hallituslaiset toiminnan alkuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *