Hallitustoiminta

Spatikan vuoden 2018 hallitus esittäytyy – Aikoo laittaa uuden vaihteen päälle ainejärjestön toiminnassa

Spatikan vuosi lähti käyntiin hyvällä sykkeellä, kun vuoden 2018 hallitus kokoontui viime viikon torstaina. Täysin uudella kokoonpanolla aloittanut hallitus ryhtyy innolla herättelemään Spatikan toimintaa muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen.

Kevään tapahtumat käynnistetään keskiviikkona 31.1. järjestettävässä Tutustu Spatikkaan -illassa, jonne kaikki spatikaanit ja Spatikasta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Tapahtumasta tulee lähipäivinä tarkempaa tietoa Spatikan Facebook-sivuille ja sähköpostilistalle. Lisäksi keväälle on suunnitteilla muun muassa perinteisiä SpatikKahveja (ei niin perinteisissä paikoissa), työelämäekskursio sekä alpakka-aiheinen haalarimerkin suunnittelukilpailu. 


Muun toiminnan aktivoituessa myös tässä blogissa julkaistaan tästä lähtien kahden viikon välein ympäristöpolitiikan ja aluetieteen opiskeluun, työelämään ja tutkimukseen liittyviä postauksia.
Vaikka hallitus on jo kehitellyt alkaneelle vuodelle yhtä ja toista tekemistä, spatikaanien toiveita ja ehdotuksia otetaan mieluusti vastaan koko hallituskauden ajan. Jotta kynnys yhteydenottoon olisi mahdollisimman matala ja hallituslaiset tulisivat tutuiksi kaikille heti vuoden alussa, hallituksen jäsenet esittelevät itsensä alla.


Moikka moi! Olen Assi-Jutta Kuusela, tutummin Jutta, ja toimin tämän vuoden Spatikan puheenjohtajana. Olen hallintotieteiden toisen vuoden opiskelija, ja valittuani ympäristöpolitiikan ja aluetieteen opintosuunnakseni halusin myös tämän opintosuunnan ainejärjestön toimintaan mukaan. Opiskelen ympäristöpolitiikan ja aluetieteen rinnalla valtio-oppia ja kansainvälistä politiikkaa sekä hallintotiedettä. Minua kiinnostaa myös kovasti rauhan-ja konfliktintutkimus, jonka opiskelun aion aloittaa syksymmällä.
Toimin viime vuoden Staabi Ry:n toisena tapahtumavastaavana, joten kokemusta ainejärjestötoiminnasta ehti kertyä tuon vuoden aikana ihan kiitettävästi. Odotan innolla tätä vuotta, kun pääsen (ehkä) tekemään Spatikassa hieman asiapitoisempaa hommaa. 😉Odotan hallitusvuodelta uusiin ihmisiin tutustumista sekä uusien taitojen oppimista: stressinsietokyky joutuu varmasti koetukselle mutta sen taitaminen voi olla ihan relevantti taito tulevaisuudessa. 😊
Rakastan eläimiä, hyvää ruokaa ja urheilua. Ratsastin ennen opintojeni alkua kouluratsastuksen nuorten maajoukkueessa, ja urheilua pyrin jossain muodossa säännöllisesti harrastamaan. Pidän myös lukemisesta ja kahvittelusta ystävien kanssa. 

Moi! Olen Maiju Ratala, Spatikan koulutuspoliittinen vastaava ja varapuheenjohtaja. Opiskelen kolmatta vuotta Tampereella ja opintosuuntanani ympäristöpolitiikka ja aluetiede. Hallintotieteisiin päädyin mutkan kautta käytyäni ensin Jyväskylässä toteamassa suomen kielen opiskelun itselleni vääräksi jutuksi. Tampereella olen opiskellut ympäristöpolitiikan ja aluetieteen lisäksi kunta- ja aluejohtamista sekä sosiaalipolitiikka ja tykännyt tosi paljon opinnoistani. Vapaa-ajalla laulan kuorossa ja tykkään lukea kirjoja ja katsella kaikenlaisia sarjoja Masterchef Australiasta Game of Thronesiin. Käyn myös mielelläni rauhallisilla kävelylenkeillä ja salilla. 

Hallitushommia odotan innolla! Toivon, että Spatikka on jäseniensä näköinen järjestö, jonka kautta ja jonka toiminnassa kuuluu YPATin opiskelijoiden ääni. Hallitukselle kannattaa rohkeasti vinkkailla omista toiveista, ideoista ja kehitysehdotuksista niin tapahtumiin kuin vaikkapa opintoihin liittyen sähköpostilla, kokouksiin ilmaantumalla tai esimerkiksi hihasta nykäisemällä tapahtumissa ja yliopistolla.

Olen Lassi Hursti ja olen neljättä vuotta yliopistossa. Toimin tänä vuonna Spatikan hallituksessa talousvastaavana sekä sihteerinä. Yliopistolla minut löytää kittaamasta kahvia ja yrittämästä viimeistellä millon minkäkin esseen, oppimispäiväkirjan tai muun projektin. 

Yliopistoajan ulkopuolella vietän aikaa joko omassani tai kaverin kotona pelaamassa ja odottamassa kesää. Jossain horisontissa häämöttävä valmistuminen ei ole saanut minua nauttimaan opiskelijaelämästä yhtään vähempää, pikemminkin odotan innolla uusia tilaisuuksia kanavoida kokemustani. 
Mikäli kandivaiheen kursseista on kysymyksiä, saatan hyvinkin osata vinkkejä niiden suorittamiseen. Nähdään SpatikKahveilla!

Moro! Nimeni on Heidi Heikkilä ja toimin Spatikassa työelämä- ja järjestövastaavana. Pesti on minulle luonteva, sillä olen tullut yliopistoon vähän varttuneemmalla iällä, joten oman alan työkuvioihin tutustuminen tuntuu mielekkäältä. 

Tampereelle siirryin Vaasan yliopistosta, jossa ehdin opiskella kaksi vuotta ja käydä Koreassa vaihdossa. Kansainvälisyys onkin minulle luontevaa ja olen ehtinyt asua muutamassa eri maassa ja matkustaa monessa. Siitä on syntynyt kipinä opiskella myös kansainvälisiä asioita, joten ympäristöpolitiikan ja aluetieteen ohella suuntaan opintojani kansainväliseen politiikkaan. Vuonna 2018 olen kuitenkin päättänyt olla matkustuskiellossa, joten keskityn muihin harrastuksiini: käsitöihin, lukemiseen, kulttuurielämään ja ulkoliikuntaan. 

Spatikan toimintaan tulin mukaan oppiakseni uusia taitoja ja tutustuakseni oman alan ihmisiin – saa siis tulla juttelemaan, jos on ainejärjestö- tai mitä vaan muuta asiaa. Oman alan opinnoissani olen kiinnostunut etenkin ylikansallisista teemoista, kuten globalisaatio ja ilmastonmuutos sekä kaupunkisuunnittelusta, aluekehittämisestä. Jälkimmäisiä pääseekin seuraamaan Tampereella aitiopaikalta!

Heips! Olen Saija Häkkinen, Spatikan vuoden 2018 hallituksen tuutorvastaava sekä toinen tapahtumavastaava. Olen viidennen vuoden yliopisto-opiskelija, mutta ensimmäistä vuotta Tampereen yliopistossa. Aloitin syksyllä 2017 ympäristöpolitiikan ja aluetieteen opintosuunnan maisterivaiheessa, johon pääsin erillisvalinnan kautta. Suoritin hallintotieteiden kandidaatin tutkinnon Itä-Suomen yliopistossa, Joensuun kampuksella, pääaineena ympäristöpolitiikka ja -oikeus.

Olen ensimmäistä kertaa mukana ainejärjestötoiminnassa, mutta odotan sitä innolla. Liityin Spatikan hallitukseen saadakseni olla mukana tapahtumien järjestämisessä ja tarjotakseni tukea erillisvalinnan kautta maisterivaiheeseen valituille tuutorvastaavan ominaisuudessa.

Mielenkiinnon kohteisiini kuuluu ympäristöpolitiikka kaikessa kirjavuudessaan sekä matkustelu (jota en kuitenkaan kerkeä tehdä niin paljon kuin haluaisin). Vapaa-ajallani käyn elokuvissa, näen kavereita, nautin kasvisruoasta sekä luen mitä tahansa muuta paitsi tenttikirjoja.

Hellou!  Olen Aleksandra Riki, tuttavallisemmin Allu, ja toimin Spatikassa tapahtumavastaajana. Tykkään järkätä kivoja ja rentoja tapahtumia, joihin on helppo tulla viettämään aikaa! Kyseisestä pestistä minulta löytyy kokemusta edellisestä Kosmos-ainejärjestöstä, johon kuuluin, kun opiskelin venäjän kieltä ja kulttuuria. Tällä hetkellä opiskelen maisterivaihetta ympäristöpolitiikan ja aluetieteen parissa ja toivoisin, että tulevaisuudessa pääsisin kehittämään ja edistämään Venäjän ympäristöpolitiikkaa.Spatikan toimintaan tulin mukaan, sillä sen avulla voi vaikuttaa tapahtumiin, pääsee lähemmäs opiskelijakaiffareita ja muutenkin pysyy ajan hermolla! Ota rohkeasti yhteyttä, jos haluat järjestää ainejärjestömme kanssa jotain yhteistapahtumia tai haluat tietää lisää toiminnastamme! Ja toki voi tulla rupattelemaan myös ihan muuten vaan! 

Kolme faktaa minusta:
– Rakastan kirahweja 💗
– Juon 30 kuppia teetä päivässä
– Syksy on lempivuodenaikani 

Hei, olen Alisa Vänttinen ja toimin tänä vuonna Spatikan viestintä- ja somevastaavana. Opiskelen ensimmäistä vuotta ympäristöpolitiikan ja aluetieteen maisterivaiheessa, minne tulin erillisvalinnan kautta viime syksynä. Ennen täysillä ympäristöasioihin hurahtamistani opiskelin kandidaatiksi asti journalistiikkaa ja viestintää. Olenkin innoissani siitä, että voin yhdistää hallituspestissäni nykyisen ja aiemman koulutukseni. Halusin ottaa viestintähommat kontolleni myös voidakseni herätellä hieman uneliaaksi käyneen Alpakankohtaista-palstan. Otan mielelläni vastaan ehdotuksia blogien aiheiksi sekä kokonaisia blogitekstejä, jos joku innostuu niitä kirjoittamaan!
En ole aikaisemmin ollut mukana ainejärjestötoiminnassa, joten opin tulevan vuoden aikana varmasti kasapäin kaikkea ainejärjestön arjesta. Ajoittaisten informaatioähkyjen vastapainoksi odotan hallitusvuodelta uusiin ihmisiin tutustumista ja merkityksellisen tekemisen tuomaa riemua.
Luonnon lisäksi rakastan kiireetöntä ajanviettoa hyvien ystävien kanssa, uusien asioiden oppimista ja maukasta kasvisruokaa. 

Teksti: Spatikan hallitus 2018

Kuvat: Suvi Tiilimäki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *