Loimu

Kesätyöhaku, TAAS!?

Heippa Spatikkalaiset! Kesätyöhaku on taas kovassa käynnissä, ja usein se aiheuttaa kaikille hieman harmaita hiuksia. Opintojen alkuvaiheessa on usein fiilis, että enhän minä mitään osaa. Itseasiassa vuodenkin aikana olet oppinut lukuisia taitoja, joita työnantajat arvostavat. Tämä sama tunne valtaa usein vielä vanhempienkin vuosikurssien opiskelijat, ja omien taitojen listaus tuntuu todella hankalalta. 

Kannustankin kaikkia ratkomaan tätä ongelmaa ystävien kanssa. Miettikää yhdessä, mitähän sitä on kursseilla tehty ja opittu? Näin löydätte varmasti hyviä avainsanoja, joita voitte listata esimerkiksi ansioluetteloon tai LinkedIniin ja käyttää työhakemuksissa kertoessanne taidoistanne. 

Tsemppiä työnhakuun toivottaa kampuspromoottorinne Rosa Karvonen

KOHTI KESÄÄ JA TYÖELÄMÄÄ

Opiskelijan kevät huipentuu usein horisontissa häämöttävään unelmien kesätyöhön, harjoitteluun tai valmistumisen jälkeiseen työpaikkaan. Näitä kaikkia paikkoja yhdistää yksi selkeä seikka: niihin kaikkiin pitää pyrkiä ja valituksi tullakseen onnistuneesti erottua suuristakin hakijajoukoista. Hakeminen voi usein olla haastavaa ja saattaa tuntua siltä, että työnhaun kanssa on enemmän ja vähemmän yksin. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla!

Me autamme opiskelijajäseniämme kaikessa työnhakuun liittyvässä. Voit sparrata työhakemustasi ja ansioluetteloasi uravalmentajamme henkilökohtaisessa palvelussa. LinkedInin merkityksen edelleen lisääntyessä rekrytoinnissa, annamme myös asiantuntijavinkkejä ja kehitysideoita oman LinkedIn-profiiliisi hiomiseksi. Älä myöskään suotta vaivaa päätäsi pohtimalla sopivaa palkkatoivetta, asiantuntijamme neuvovat sinua juuri oikeankokoisen palkkatoiveen esittämiseen. Kannattaa muistaa, että autamme sinua myös sopimusteknisissä asioissa ja voit esimerkiksi tarkastuttaa työsopimuksesi juristillamme. 

Miksi kaikki tämä? Me haluamme, että juuri sinä työllistyt unelmiesi työpaikkaan! 

Päästyäsi töihin pysyy Loimu edelleen tukenasi esimerkiksi mahdollisissa työsuhteen riita- ja ongelmatilanteissa tarjoamalla jäsenyytemme kuuluvaa laki- ja työsuhdeneuvontaa. Kauttamme voit myös liittyä työttömyyskassaan ja alkaa kerryttämään itsellesi ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa pahan päivän varalle. Ansiosidonnaista kerrytetään työssä ollessa ja mahdollisen työttömyyden koittaessa työttömyyskassa maksaa sinulle merkittävää osaa normaalista tulotasostasi. Ajattele työttömyyskassa vakuutuksena siltä varalta, että sattuisit joskus joutumaan työttömäksi tai etsimään uutta työtä vähän pidemmän aikaa.

Loimu on alojemme opiskelijan ja työntekijöiden paras kaveri, liity siis opiskelijajäseneksemme ja nauti näistä jäsenelle maksuttomista laajoista henkilökohtaista ura- ja työelämäpalveluistamme!

Terkuin Loimun toimiston väki