Loimu

Loimu: Polulla kohti työelämää

Kampuspromon tervehdys! 

Syyslukukausi vierähtikin yllättävän nopeasti ja uusivuosi lähestyy! Monille tämä tarkoittaa loman odotusta, pikkujouluja tai vaarallisesti lähestyviä dediksiä. Näiden lisäksi kuitenkin on hyvä kääntää katseet jo seuraavaan kesään ja kesätöihin, joiden haku alkaakin jo alkuvuodesta. Nyt on siis hyvä aika aloittaa mahdollisten työpaikkojen kartoittaminen ja CV:si hiominen timanttiseksi. Jos kuitenkin sullakin on CV vielä vähän ruosteessa ja mahdolliset työpaikat hukassa, niin hätä ei ole tämän näköinen! Apua löydät Loimun nettisivuilta!  

Loppuvuosi tarkoittaa myöskin syyskokouksia ja järjestöjen uusien hallitusten valintaa. Näin tapahtuu myös Tampereen paikallisyhdistyksessä LATTEssa. Jos siis työelämän asiat kiinnostaa ja haluaisit päästä lähemmin vaikuttamaan LATTEn toimintaan täällä tampereella, niin rohkeasti mukaan vain hallitukseen! Lisätietoa tulevasta syyskokouksestamme löydät LATTEn instagramista tai jäsenistölle sähköpostiin kilahtavasta kutsusta. 

Leppoisaa loppuvuotta toivottaa, 
Tampereen kampuspromoottori Lotta Hiihtola 

Polulla kohti työelämää 

Yliopisto-opintojen aloittaminen on viimeistään ensimmäinen askel kohti työelämää. Ensimmäisen vuoden opiskelijalle tämä ajatus voi tuntua kaukaiselta: mikä työelämä, vastahan tässä päästiin opiskelemaan. Opintojen alkaessa opiskelijaelämä tuntuu päättymättömältä ja jopa pysyvältä elämäntilalta. Pidempään opiskelleet tietävät, että vuodet menevät lopulta nopeasti ja työelämä pääsee jopa yllättämään. Suodaan silti jokaisella aloittelevalle opiskelijalle tuo ihana tunne ja muistetaan me muutkin elää hetkessä ja nauttia opiskelijaelämästä, vaikka työelämä lähestyisikin.  

Jokainen käyty kurssi ja suoritettu opintopiste vie opiskelijaa kohti omaa erikoistumisalaa, tutkintoa ja asiantuntijuutta. Opintojen aikana on myös monia muita tekijöitä, jotka muovaavat opiskelijasta tulevaa ammattilaista. Erilaiset kokemukset opiskelijajärjestöistä ja muusta opiskelija-aktiivitoiminnasta opettavat työelämässä arvostettuja taitoja: tiimityöskentelyä, projektinhallintaa, budjetointia ja monia muita. Ehkäpä konkreettisin opintojen aikainen kosketus työelämään tulee työelämästä itsestään: kesätyöt ja osa-aikatyöt opintojen ohella, sekä lopulta oman alan kesätyöt ja osaamista syventävät harjoittelut. Moni voi päätyä ensimmäiseen omana alan vakituiseen työhön, vaikka opintoja olisikin vielä vähän jäljellä.  

Opinnot eivät siis ole työelämästä erillinen palanen vaan osa polkua. No pitäisikö opintojen ohessa sitten vielä jaksaa miettiä työnhakua, urasuunnitelmia ja sitä mistä töitä löytää? Usein kyllä, mutta onneksi näiden asioiden kanssa ei tarvitse jäädä yksin! Luonnon-, ympäristö- ja metsätietelijöiden liitto Loimu ry on sinun alasi oma ammattiliitto. Me olemme työelämän todellinen asiantuntija, on kyse sitten työnhausta, urasuunnitelmista, työsopimuksen tekemisestä, yt-neuvotteluista tai oikeastaan ihan mistä tahansa työelämään liittyvästä. Me olemme olemassa jäseniämme varten.  

Opiskelijajäsenenämme voit hyödyntää laadukkaita koulutuksiamme, joiden jälkeen työnhakudokumenttisi kiiltävät uututtaan. Lisäksi voit varata henkilökohtaisen ajan uravalmentajallemme ja sparrailla yhdessä urasuunnitelmia, työnhakudokumentteja tai vaikkapa sopivaa palkkatoivetta. Autamme jäseniämme myös työsopimuksen solmimisessa tarkastamalla, että työnantajan kanssa sovitut ehdot ovat työntekijälle reilut. Juristimme auttavat jäseniämme työelämän kysymyksissä myös työsuhteen aikana.  

Loimun opiskelijajäsenyyteen kuulu lisäksi paljon muita palveluita ja etuja, kuten esimerkiksi jäsenyyteen kuuluva matkustajavakuutus. Tutustu heti ja liity oman alasi liittoon, työelämän polulla on helpompaa yhdessä.    

Henri Forssten 
Kirjoittaja työskentelee Loimun opiskelijasektorilla.