Tapahtumia

”Joustavuus on yksi tärkeimmistä taidoista” – Tässä puheenvuoro, joka jäi kuulematta FCG-exculla

Spatikan ja Ad Hocin excu FCG:llä oli mielenkiintoinen ja antoisa.

Viime viikon perjantaina 20.4. Spatikka ja Ad Hoc, eli hallintotieteen ainejärjestö, yhdistivät voimansa ja suuntasivat exculle FCG:lle. Osanottajia oli mukavasti molemmista opintosunnista ja työtehtävät Finnish Consulting Groupissa tuntuivat kiinnostavilta sekä johtamisen että aluetieteen ja ympäristöpolitiikan tuleville asiantuntijoille.

Spatikkalaisille jo Regiosta tuttu Sini Mäkeläinen oli myös paikalla FCG:n esittelyssä jakamassa ajatuksiaan hallintotieteilijän sulautumisesta insinööripainotteiseen työympäristöön. Hän ei ajanpuutteen vuoksi ehtinyt kertoa ajatuksiaan, mutta lähetti ne jälkikäteen Spatikalle.

Sini tuli taloon Suomen ympäristöopisto SYKLI:n järjestämän F.E.C.-koulutusohjelman kautta. Hän suositteli koulutusohjelmaan tutustumista jo aiemmin ja lisätietoja siitä löytyy täältä.

Koulutus poiki suoran sopimuksen FCG:n kanssa Arkkitehtuuri- ja yhdyskunnat –tiimissä, alueiden konsultoinnissa. FCG:llä on useita eri aluetoimistoja, jotka tekevät paljon yhteistyötä. Työtiimit kootaan sopivimmista osaajista, joten on tavallista, että työkaverit istuvat ympäri Suomea.

Joustavuus on yksi tärkeimmistä Sinin mainitsemista taidoista FCG:ssä työskentelyn kannalta, sillä työtehtävät ovat vaihtelevia. Hän on ollut mukana tekemässä selvityksiä sähköautoilusta ja nuorten osallistumismahdollisuksista maankäytön suunnitteluun eri toimeksiantajille.

Lisäksi Sini on mukana strategisen maankäytön suunnittelussa. Strategisissa yleiskaavoissa ja kehityskuvissa pyritään muotoilemaan kuntien pitkäaikaiset tavoitteet ja konkretisoimaan kuntien strategia maankäytön suunnittelun avulla.

Kiinteistöverot ovat kunnille oleellinen tapa kartuttaa kassaansa ja kiinteistöveroselvitykset ovat myös kuuluneet Sinin työnkuvaan. Kiinteistöveroselvityksissä tulee esiin paikkatieto-osaaminen, jonka Sini myös mainitsee yhdeksi tärkeimmistä taidoista työnsä kannalta. Paikkatietoanalyysiä sovelletaan kiinteistöverorekisterien puutteiden havaitsemiseen, jonka lisäksi tehdään maastokäyntejä, joiden aikana käydään läpi valittujen kohteiden kiinteistöt rakennuksineen.

Excun aikana tuli selväksi, että FCG on työpaikka, jossa halu ja kyky oppia uutta korostuu ja toisaalta tulee olla valmis sietämään epävarmuutta. Myös Sini mainitsee nämä ominaisuudet tärkeiksi työssään. Kaiken kaikkiaan FCG vaikuttaa siis mielenkiintoiselta työpaikalta myös hallintotieteen maisterille. Mikäli FCG:llä työskentely kiinnostaa, kannattaa koittaa saada jalkaa oven väliin hakemalla harjoitteluun johonkin FCG:n toimipisteistä. Myös avoimia hakemuksia kehoitettiin lähettämään, vaikka paikkoja ei suoraa olisikaan auki – konsultointikentällä on tarvetta erilaiselle osaamiselle projektista riippuen.

Teksti: Heidi Heikkilä
Kuva: Assi-Jutta Kuusela 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *