Vaihtokokemuksia

Spatikaanit vaihdossa: Limerick, Irlanti

Spatikan blogissa alkaa vaihtopostauksien sarja, jossa ympäristöpolitiikan ja aluetieteen opiskelijat esittelevät omia vaihtokohteitaan. Vaikka ulkomaille suuntaaminen ei koronatilanteen vuoksi tai vielä muutenkaan olisi ajankohtaista, voi toisten vaihtokokemuksiin tutustua inspiraatiomielessä tai näitä postauksia hyödyntää myöhemmin vaihtokohdetta pähkäillessä.

Jos haluat jakaa oman vaihtokokemuksesi muille spatikaaneille, ota yhteyttä Spatikan viestintävastaavaan. Kaikki kokemukset muutaman vuodenkin takaa ovat tervetulleita!

Maiju vaihdossa laskemassa Guinnessia tuoppiin

Kuka olet? Missä ja milloin olit vaihdossa?

Olen Maiju ja vietin syksyn 2019 vaihdossa Irlannissa, Limerickissa. 

Miten valitsit vaihtokohteen ja mikä sai sinut lähtemään vaihtoon? 

Olin miettinyt useampana vuotena vaihtoon lähtemistä ja Irlanti oli houkutellut maana jo pitkään. Hain vaihtoon yhteiskuntatutkimuksen vaihtokohteiden kautta, koska hallintotieteissä ei ollut mahdollisuutta päästä Irlantiin ja olen suorittanut sivuaineopintoja sosiaalitieteistä ja sosiaalipolitiikasta. Halusin ensisijaisesti saada varmuutta englannin puhumiseen.

Kerro lyhyesti vaihtokohteestasi!

Irlanti on ihana maa, jossa oli mahtavaa päästä matkustamaan ja pidin myös paljon Limerickista kaupunkina. Asuminen oli tosin Irlannissa melko kallista. Tykkäsin tosi paljon siitä, miten vaihtarit otettiin Limerickin yliopistolla vastaan. Meille oli järjestetty tosi hyvin erilaista ohjelmaa ensimmäisten viikkojen aikana, minkä lisäksi yliopistolla oli paljon erilaisia harrastekerhoja ja järjestöjä, minkä ansiosta tekemistä ja kavereita kyllä löytyy myöhemminkin. Opetus oli ihan hyvää, muutamista valitsemistani kursseista en ollut aivan innoissani, mutta tärkeintä minulle oli kielitaidon kehittäminen, joten sekään ei haitannut.

Mitä opiskelit vaihdossa ollessasi?

Suoritin vaihdossa kursseja sosiologiasta, minkä lisäksi valitsin yhden englannin kielen kurssin. Limerickista olisi löytynyt myös joitain meidän alaamme liippaavia kursseja esimerkiksi politiikan ja ympäristötieteiden puolelta, mutta itselleni ne eivät oikein sopineet kalenteriin, koska sopimusalalta, joka minun kohdallani oli sosiologia/sosiaalitieteet, piti valita vähintään kolme kurssia. Sain siis vaihdossa tehtyä sivuaineopintojani, mutta vaihdon suurin anti oli omalla kohdallani kuitenkin kielitaidon kehittyminen ja varmuus, jota sain puhumiseen.

Vinkkisi vaihtoa harkitsevalle YPATin opiskelijalle?  

Jos hallintotieteiden vaihtokohteista ei löydy itselle mieluisaa, kannattaa katsella vaihtopaikkoja myös omien sivuaineiden kautta ja kysellä näiden alojen vaihtokoordinaattoreilta, miten vaihtoon voisi sitä kautta päästä. Irlantia voin myös vaihtokohteena suositella kaikille ja ainakin Limerickin yliopistossa vaihtareihin on panostettu ja heitä on ajateltu paljon.  Kannustan myös hakemaan vaihtoon, jos se yhtään kutkuttelee!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *