Loimu

Loimu – tulevaisuuden työntekijän asialla

Olet ehkä kuullut puhuttava Loimusta tai törmännyt sen logoon kampuksella, mutta mikä se oikein on tai miksi siihen kannattaisi liittyä? Tämän tekstin luettuasi osaat vastata näihin kinkkisiin kysymyksiin!

MIKÄ LOIMU?

Loimu on luonnon-, ympäristö, ja metsätieteilijöiden liitto, joka on syntynyt kolmen eri ammattiliiton yhdistymisestä. Liitto on monialainen, mutta Loimun jäseniä yhdistää työskentely ihmiskunnan hyvinvoinnin kannalta avainaloilla, kuten ympäristön tutkimuksessa ja -suojelussa, lääke- ja muun kemianteollisuuden yrityksissä tutkimus- ja tuotekehitystehtävissä, terveydenhuollossa, metsäteollisuuden ja –talouden aloilla sekä biotalouteen liittyvissä tehtävissä. 


Loimulta löytyy siis asiantuntijuutta auttaa juuri ympäristöpolitiikan ja aluetieteen opiskelijoita ja valmistuneita eteenpäin urallaan sekä sen aikana.

MIKSI LOIMUN JÄSENEKSI? TURVAA, TIETOA JA TOIMINTAA TYÖELÄMÄSSÄ

Siirtymä opiskelusta työelämään ei aina ole täysin mutkaton. Useimmat opiskelijat etsivät valmistumisen jälkeen sopivaa työpaikkaa 1-6 kuukautta, mutta tätä aikaa ei tarvitse käyttää yksin työhakemuksia rustaten, vaan Loimulta on saatavissa ammattitaitoista apua juuri sinun työurasi käynnistämiseksi.


Myös työelämän aikana saattaa tulla vastaan tilanteita, joissa kaipaat asiantuntijan neuvoja, sillä viimeisten viidentoista vuoden aikana on työelämässä tapahtunut murros, jonka myötä myös ylempien toimihenkilöiden asema työmarkkinoilla on aikaisempaa epävarmempi. Akateeminen koulutus ei enää itsestään selvästi takaa vakaata, katkeamatonta työuraa. Tehtävien vaihto ja uudelleenkouluttautuminen tulevat yhä useammille ajankohtaisiksi.

Ajoittainen työttömyys tai työsuhteen ehtojen heikentäminen voivat kohdata ketä tahansa, eivätkä kaikki työnantajat aina hoida asiallisesti edes lakiin perustuvia velvoitteitaan. Loimun tehtävä onkin tarjota turvaa tieto ja toimintaa tällaisissa tilanteissa. Jäsenenä saat esimerkiksi:

-ammatillisen vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen

-ansiosidonnaisen työttömyysturvan, mikäli liityt työttömyyskassaan

-asiantuntija-apua työsuhdeongelmiisi sekä lakimiespalvelut

-henkilökohtaista työnhaku- ja uraneuvontaa

-neuvoja työsopimuksen tekemiseen ja palkkatoiveen asettamiseen


Näiden etujen lisäksi Loimu taipuu myös moneen muuhun. Olemme aktiivisesti yhteydessä ainejärjestöihin, jotta voimme järjestää opiskelijoille juuri heidän näköistään toimintaa. Opiskeluaikana saat Loimulta siis täydet jäsenpalvelut, jonka lisäksi voit osallistua ja vaikuttaa paikalliseen toimintaan. 

Jos kiinnostuit jäsenyydestä, voit lukea lisää ja liittyä täältä: https://www.loimu.fi/jasenasiat

Mikäli kaipaat lisätietoja tai sinulla on ideoita Loimun opiskelijatoimintaan Tampereella, voit olla yhteydessä allekirjoittaneeseen sähköpostilla: promoottori.tampere@loimu.fi .

Heidi Heikkilä

Kirjoittaja on YPAT:in neljännen vuoden opiskelija, Loimun kampuspromoottori Tampereella sekä Spatikan hallituksen jäsen jo toista vuotta. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *