YPAT

6 kiinnostavaa podcastia ympäristöpolitiikasta ja aluetieteestä

Kuten monet spatikaanit varmasti tietävät, podcastien kuunteleminen on helppo tapa viihdyttää itseään ja saada uutta tietoa lenkillä, matkalla yliopistoon tai vaikka siivotessa. Podcastien suosio kasvoi muutama vuosi sitten Yhdysvaltojen vanavedessä myös Suomessa ja nyt niitä on tarjolla pilvin pimein aiheesta kuin aiheesta. Helmien löytäminen tarjonnan keskeltä voi olla haasteellista, minkä vuoksi keräsin alle muutamia kiinnostavia ympäristöpolitiikan ja aluetieteen teemoihin liittyviä podcasteja.

Tulevaisuus Hanskassa


Toimittaja Jari Hanska käsittelee 10 osaisessa faktaa ja fiktiota yhdistävässä sarjassa ilmastonmuutosta ja sitä, mitä se tarkoittaa Suomelle. Hanskalla on kussakin jaksossa vieraanaan tutkijoita ja ajattelijoita, joille ilmastonmuutoksen ratkaisu on osa arkea. Podcast kuuluu Ylen Tehtävänä tulevaisuus -teeman ohjelmiin.

TheUrbanist

Viikottainen podcast, joka käsittelee monipuolisia kaupunkeihin liittyviä aiheita yhdessä poliitikkojen, arkkitehtien ja kaupunkisuunnittelijoiden kanssa.


Costing the Earth

BBC:n podcast, joka käsittelee ihmisten vaikutusta ympäristöön ja sitä, kuinka ympäristö reagoi tähän vaikutukseen. Tarkoituksena on kyseenalaistaa hyväksyttyjä totuuksia ja haastaa valtaapitäviä.


New Books in Geography


Podcastissa haastatellaan maantieteilijöitä heidän kirjoittamistaan uusista kirjoista. Kussakin jaksossa käsitellään eri kirjaa. Jaksoja löytyy muun muassa seuraavista kirjoista: Ryan D. Enos ”The Space Between Us: Social Geography and Politics” (Cambridge UP, 2017), David A. Hopkins, “Red Fighting Blue: How Geography and Electoral Rules Polarize American Politics” (Cambridge UP, 2017) ja Susan Smith-Peter, “Imagining Russian Regions: Subnational Identity and Civil Society in Nineteenth-Century Russia” (Brill, 2017).

Ympäristödialogeja

Taltioinnit Ympäristötiedon foorumin, Nesslingin Säätiön ja Koneen Säätiön kuusi kertaa vuodessa järjestämistä Ympäristödialogeja-tapahtumista. Asiantuntijoiden keskustelua ajankohtaisista ympäristöön liittyvistä asioista, kuten ympäristöpakolaisuudesta ja lobbauksesta.


99% Invisible

Podcast, joka käsittelee maailmaamme muovaamaa huomaamatonta suunnittelua ja arkkitehtuuria. Jaksoissa on käsitelty muun muassa Guerrilla-toimintaa, Sagrada Famílian arkkitehtuuria ja ydinjätteen loppusijoitusta, eli aiheita löytyy laidasta laitaan. 
Onko teillä muita suosikkeja? Kertokaa niistä kommenteissa! 😊

Teksti: Alisa Vänttinen
Kuva: Aleksandra Riki & Alisa Vänttinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *